Υλικά
Υλικά
1 φύλλο ζύμης κατάλληλο για τάρτα
περίπου 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
2 κ. κ. μουστάρδα
1 χοντρή φέτα μπέικον πάχους 2 εκ. κομμένη σε κυβάκια
1-2 αβγά
100 ml κρέμα γάλακτος
120 γρ. τριμμένη κατσικίσια γραβιέρα ή πεκορίνο
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και βράζουμε τα λαχανάκια για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
Τα σουρώνουμε και τα «σπάμε» με το πιρούνι.
Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το φύλλο της ζύμης.
Το τρυπάμε με τη μύτη ενός πιρουνιού σε πολλά σημεία και απλώνουμε τη μουστάρδα πάνω του.
Απλώνουμε και τον πουρέ από τα λαχανάκια Βρυξελλών πάνω στη στρώση της μουστάρδας ώστε να καλύψει όλο το φύλλο.
Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα λαχανάκια.
Πασπαλίζουμε με την κατσικίσια γραβιέρα ή το πεκορίνο και βάζουμε την τάρτα να ψηθεί σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 20 λεπτά.
Θ.Τ.