Υλικά
Υλικά
½ λάχανο, πολύ ψιλοκομμένο
3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 γεμάτη κουταλιά μαύρη ζάχαρη (υγρή)
65 ml (1/2 ποτήρι του κρασιού) ξίδι από κόκκινο κρασί
Παρασκευή
Ψιλοκόβουμε το λάχανο.
Μαραίνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι με τα υγρά τους, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν, τα σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε το κόκκινο λάχανο κι αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί για 45 λεπτά περίπου.
Αν σωθούν τα υγρά του πριν μελώσει το λάχανο, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
Το κόκκινο λάχανο, έτσι μαγειρεμένο κρατά την υφή του, αλλά μελώνει.
Ιδανικά, συνοδεύει το μαγειρευτό χοιρινό και το αγριογούρουνο, τα βραστά λουκάνικα και τα μαύρα λουκάνικα (τύπου boudin noir).
Θ.Τ.