Υλικά
υλικά για 4 άτομα (σαν πρώτο πιάτο)
500 γρ. σπανάκι πολύ τρυφερό (πλυμένο, στεγνωμένο)
3 κ.σ. ταχίνι
4 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. σουσάμι, ελαφρά καβουρδισμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Σ΄ένα μπλέντερ χτυπάμε μαζί το ταχίνι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και 3 κ.σ νερό, μέχρι να γίνουν σαν σάλτσα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σπανάκι με λίγο αλάτι (αν τα φύλλα είναι πολύ μεγάλα, τα κόβουμε).
Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει χωρίς να λυώσει, περίπου 4' -ανάλογα με το πόσο τρυφερό είναι.
Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά, πιέζοντας να φύγουν τα υγρά.
Το ανακατεύουμε με τη σάλτσα ταχινιού και δοκιμάζουμε, αν θέλει περισσότερο αλατοπίπερο.
Το σερβίρουμε πασπαλίζοντας επάνω σουσάμι.
Συνοδεύει όσπρια, ψητό ψάρι και πολλά άλλα πιάτα ή σερβίρεται σκέτο, σαν ορεκτικό.