
Υλικά
Υλικά
1 κιλό γίδα ή κατσικάκι (σκέτο το ψαχνό), κομμένο σε μερίδες
500 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
125 γρ. γίδινο βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
125 ml λευκό, ξηρό κρασί
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1 μασουράκι κανέλα
½ κ. κ. γαρύφαλλο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο (ή μπαχάρι αν προτιμάμε)
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και λίγο πριν πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό.
Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράζει για μισή ώρα και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αν χρησιμοποιήσουμε γίδα, υπολογίζουμε άλλα 60-65 λεπτά.
Αν χρειάζεται νερό, φροντίζουμε να το προσθέσουμε ζεστό.
Το φαγητό αυτό συνοδεύεται από μακαρόνια, τα οποία έχουν «κάψει» με ζεστό βούτυρο και πασπαλίσει με άφθονη ξερή μυζήθρα.
Θ.Τ.