Υλικά
Υλικά για 450ml
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
2 σκελ. σκόρδου λιωμένες
2 λεμόνια, το χυμό
5 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. καλό ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγουρέλαιο)
1 κ.γ. κίμινο σε σκόνη
1/3 κ.γ. πάπρικα (ή παραπάνω)
1/3 κ.γ. αλάτι (ή παραπάνω)
Παρασκευή
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα λιωμένα σκόρδα με το αλάτι και το κίμινο.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα λιώνουμε με το πιρούνι μέσα στη σαλατιέρα, προσθέτοντας λίγο λεμόνι, μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε το ταχίνι και το υπόλοιπο λεμόνι και χτυπάμε να γίνει μια λεία κρέμα.
Σερβίρουμε σε ένα ή δύο μπολ, σχηματίζουμε με το πιρούνι κυκλικές γραμμές στην επιφάνεια και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες, λαγάνα ή φρυγανισμένα ψωμάκια.