Υλικά
Υλικά
5 κιλά αρνί ή κατσίκι
1/2 κιλό κόκκινο κρασί ξηρό
1-2 ματσάκια άνηθο
μπόλια (προαιρετική)
αλάτι, πιπέρι
κληματόβεργες
αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα
μαστέλο (σκεύος πήλινο)
Παρασκευή
Χρησιμοποιούμε το κόκκινο κρασί για να πλύνουμε το κρέας, το οποίο έχουμε κόψει σε μερίδες.
Το αλατοπιπερώνουμε και το καλύπτουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Στη βάση του μαστέλο, (πήλινο σκεύος χωρίς καπάκι) τοποθετούμε χιαστί τις κληματόβεργες και πάνω τους τα κομμάτια του κρέατος.
Προαιρετικά, μπορούμε να καλύψουμε τα κομμάτια του κρέατος με τη μπόλια, ώστε να διατηρηθεί το κρέας ζουμερό.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια κόκκινο κρασί.
Σκεπάζουμε είτε με αλουμινόχαρτο εάν το ψήσουμε στον ξυλόφουρνο είτε με λαδόκολλα, αν ψηθεί στον ηλεκτρικό φούρνο.
Στον ξυλόφουρνο θα χρειαστεί περίπου 4-5 ώρες και πρέπει να κάνουμε μερικές τρύπες στο αλουμινόχαρτο για να αναπνέει.
Στον ηλεκτρικό φούρνο, δεν χρειάζεται τρύπες η λαδόκολλα και συνιστάται να ψηθεί μία ώρα στους 200oC και στη συνέχεια στους 120oC μέχρι να μαλακώσει.