Follow us

Φιλέτα ψαριού με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Φιλέτα ψαριού με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά

Υλικά

2 κ. κατεψυγμένα φιλέτα ψαριού (γλώσσα, πέρκα, παγκάσιους, κλπ)

1 κ. λευκά καλλιεργημένα μανιτάρια

1 ποτήρι κρασί λευκό

½ ποτήρι του κρασιού μπράντι ή κονιάκ ή Metaxa

3 σκελίδες σκόρδο

500 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

1 φλ. ψιλοκομμένος άνηθος ή μάραθο

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη

500 γρ. πράσινες ταλιατέλες

Εκτέλεση

Αποψύχουμε τα ψάρια μέσα στη συσκευασία τους από το προηγούμενο βράδυ, μεταφέροντάς τα στη συντήρηση του ψυγείου.

Το πρωί τα βγάζουμε από τη συσκευασία, τα ξεπλένουμε καλά, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω και σκεπασμένα με λαδόκολλα.

Τα αφήνουμε στη συντήρηση για 3 ώρες.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε το ποδαράκι και κόβουμε το καπέλο τους στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους.

καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, ρίχνουμε μαζί τα μανιτάρια και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην καεί το σκόρδο και μόλις πάρουν χρώμα, «σβήνουμε» ρίχνοντας πρώτα με το κρασί.

Όταν εξατμισθεί ρίχνουμε και το μπράντι/κονιάκ/ METAXA.

Αφού εξατμισθεί και αυτό, αλατίζουμε ελαφρά και αποσύρουμε από την εστία.

**

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ, τη χτυπάμε με πιρούνι να αφρατέψει λίγο, την ανακατεύουμε με τον άνηθο ή το μάραθο και τη ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια.

Μαγειρεύουμε επάνω στην ζεστή εστία για 3 –4 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα μανιτάρια με την κρέμα στο ταψί, αραδιάζουμε από πάνω τα φιλέτα των ψαριών, κουνάμε το ταψί και αφήνουμε να ψηθούν γύρω στα 15 -20 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί 7 λεπτά.

Βράζουμε τις ταλιατέλες γύρω στα 8 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις σερβίρουμε μαζί με τα φιλέτα του ψαριού και τη σάλτσα τους.

Τρίβουμε από πάνω πιπέρι –κατά προτίμηση λευκό.

**Αν βιαζόμαστε, μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το στάδιο και να βάλουμε εξ αρχής στο φούρνο τα μανιτάρια, το σκόρδο, την κρέμα, το κρασί και το μπράντι/κονιάκ/ METAXA να ψηθούν για 20 λεπτά στους 180ο C.

Μετά θα συνεχίσουμε προσθέτοντας τα ψάρια όπως περιγράφουμε παραπάνω.

Α.Τ.

Επίσης...

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.