Υλικά
υλικά (για δυο μπολ)
220 γρ. καπνιστό σολομό
180 γρ. φρέσκο τυρί κότατζ (ή κατίκι Δομοκού ή φρέσκο σεβρ)
3 κ.σ. βότκα (απλή ή με κόκκινο πιπέρι)
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (αν χρησιμοποιήσετε απλή βότκα)
1 κ.γ. σάλτσα horseradish
2 κ.σ. χυμό λεμονιού (σουρωμένο)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο άνηθο για το γαρνίρισμα
παρασκευή
Χωρίζουμε το 1/3 του σολομού, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια σαν κυβάκια και κρατάμε σε μπολ στο ψυγείο.
Βάζουμε στο μπλέντερ τον υπόλοιπο σολομό και όλα τα υλικά (εκτός από τον ψιλοκομμένο σολομό) και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε σύμφωνα με το γούστο μας.
Μεταφέρουμε το άλειμμα σε μπολ και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο σολομό, ανακατεύοντας καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 1 ώρα τουλάχιστον. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και κρεμμυδάκι.
Σερβίρουμε σε φρυγανισμένα ψωμάκια ή μέσα σε αδειασμένο αγγουράκι ή επάνω σε φετάκιααγγουριού.σημ.
αν γίνει κάπως σφιχτό, αραιώνουμε με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.