Follow us

«Ψευτομουσακάς» με μελιτζάνες

«Ψευτομουσακάς» με μελιτζάνες

Υλικά

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες

1 ½  ώριμες ντομάτες

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

½ κ. μοτσαρέλα

½ φλ. τριμμένη φρυγανιά

½ φλ. ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για τηγάνισμα

1 φλ. τριμμένη φρυγανιά

Για την "ψευτομπεσαμέλ"

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

4 αβγά

4 κ.σ. κορν φλάουρ

½ κ.γ.  μοσχοκάρυδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τη μοτσαρέλα με φέτες πάχους ½ εκ.

Πλένουμε τις μελιτζάνες τις καθαρίζουμε ριγωτά και τις κόβουμε σε φέτες οριζόντια.

Τις βάζουμε 1 ώρα σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν.

Τις στίβουμε ελαφρά με τα χέρια και τις αφήνουμε επάνω σε βαμβακερή πετσέτα να στεγνώσουν καλά.

Τις τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τις αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να πει το περισσευούμενο λάδι.

Στραγγίζουμε το λάδι και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι και συμπληρώνουμε με το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.

Τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο, χωρίς προηγουμένως να έχουμε ζεστάνει το ελαιόλαδο.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αν είναι ξινούλα προσθέτουμε και μια πρέζα ζάχαρη. Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί μήκους 35 εκ.

και το πασπαλίζουμε παντού με τριμμένη φρυγανιά.

Στρώνουμε μια σειρά φέτες μελιτζάνας, από πάνω βάζουμε κουταλιές κουταλιές τη σάλτσα ντομάτα, σκορπάμε φυλλαράκια βασιλικού και μετά βάζουμε τη μοτσαρέλα.

Συνεχίζουμε έτσι εναλλάσσοντας τα υλικά και προσπαθώντας να τελειώσουμε με μελιτζάνες (αν δεν γίνει, δεν χάθηκε και ο κόσμος).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

Φτιάχνουμε την ψευτομπεσαμέλ: διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό το κορνφλάουρ.

Χτυπάμε με το μίξερ το γιαούρτι, τα αβγά, το διαλυμένο κορνφλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε με την ψευτομπεσαμέλ γιαουρτιού το φαγητό και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε να χλιάνει και να δέσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Βγάζουμε τα κομμάτια με τη σπάτουλα, προσπαθώντας να μην χαλάσουμε την κρούστα που έχει δημιουργήσει η φρυγανιά στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού.

Α.Τ.

Επίσης...

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.