Follow us

«Ραβιόλι» με μελιτζάνες

«Ραβιόλι» με μελιτζάνες

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο

500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες

200 γρ. πεκορίνο τριμμένο

2 κρόκοι αβγών χτυπημένοι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

100 γρ. καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη

Σάλτσα πέστο (έτοιμη ή σπιτική)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες.Ετοιμάζουμε τη γέμιση: πλένουμε τις μελτζάνες, τις σκουπίζουμε και τις τρυπάμε με μυτερό μαχαίρι.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180ο C, τις βάζουμε στη σχάρα και τις ψήνουμε γυρνώντας τις συχνά μέχρι η φλούδα τους να ζαρώσει και να καεί τόπους –τόπους.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να πιάνονται και τις βάζουμε επάνω σε ένα ξύλο κοπής.

Κόβουμε και πετάμε το κοτσανάκι και τις χωρίζουμε στα δύο με μαχαίρι.

Βγάζουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και πετάμε όσο περισσότερους σπόρους μπορούμε.

Μεταφέρουμε τη σάρκα σε μπολ, τη λειώνουμε με το πιρούνι και την ενώνουμε με τους χτυπημένους κρόκους, το πεκορίνο, το σκόρδο και την καρυδόψιχα.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και μοιράζουμε επάνω τη γέμιση με ένα κουταλάκι, σε διαστήματα που απέχουν γύρω-γύρω περίπου 4 εκ..

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

Χρησιμοποιώντας ως κουπ πατ ένα σφηνάκι του τσίπουρου ή με τον ειδικό κόφτη για φύλλο, κόβουμε τα ραβιόλι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Τα μεταφέρουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και τα αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα καλύπτουμε με τη σάλτσα πέστο, που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.

Α.Τ.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.