Υλικά
1 κ. μοσχαρίσιο ψαχνό από σπάλα Υλικά
1 κ. καρότα
½ κ. σέλερι
400 γρ. κρεμμύδια ξερά
750 γρ. κυδώνια
Χυμός 1 λεμονιού
¾ φλ. ελαιόλαδο
450 γρ. ντομάτες
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους πλευράς 2 εκ..
Πλένουμε, καθαρίζουμε και περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη.
Καθαρίζουμε τα καρότα και το σέλερι και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Τρίβουμε τα κυδώνια να φύγει το χνούδι, τα πλένουμε πολύ καλά, βγάζουμε τη φλούδα, τα ξεσποριάζουμε και τα κόβουμε σε κομματάκια 2,5 εκ..
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.Τσιγαρίζουμε καλά το κρέας στο ελαιόλαδο, να κοκκινίσει από όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τα κυδώνια και νερό μέχρι τη μέση του φαγητού.
Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε 1 ώρα και 15 λεπτά.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Σερβίρεται με απλό λευκό ρύζι.
Α.Τ.