Follow us

Τόνος στη σχάρα με σάλτσα από ντομάτα, μανιτάρια και κάπαρη

Τόνος στη σχάρα με σάλτσα από ντομάτα, μανιτάρια και κάπαρη

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

4 φέτες φρέσκου τόνου

4 κ.σ. ελαιόλαδο + ¾ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξερή ρίγανη ή ξερή μαντζουράνα ή 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο

1 ½ κ. καλλιεργημένα άσπρα μανιτάρια 

 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κονσέρβα 450 γρ. ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους

3 κ.σ. κάπαρη  σε άλμη

250 ml κρασί λευκό ξηρό  (ένα μεγάλο φλιτζάνι)

4 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός + 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε τον τόνο με τις 4 κ.σ ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τον αλατοπιπερώνουμε.

Τον βάζουμε σε σουρωτήρι και τον αφήνουμε στο ψυγείο. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, χωρίζουμε το καπελάκι από το πόδι και τα χοντροκόβουμε.

Τα στεγνώνουμε καλά σε πετσέτα.

Σπάμε τα ντοματάκια με το χέρι μας και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το χυμό τους.

Στραγγίζουμε την κάπαρη από την άλμη, την ξεπλένουμε με νερό και την αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Καίμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Ανακατεύουμε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα για 5 -6 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τη ντομάτα και την κάπαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Αρτύζουμε με ξερή ρίγανη ή ξερή ματζουράνα ή τα φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200ο C.

Καλύπτουμε μια σχάρα με λαδόκολλα και την τρυπάμε σε πολλές μεριές.

Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό.

Τοποθετούμε τον τόνο επάνω στη σχάρα και ψήνουμε 5 -7 λεπτά από κάθε μεριά, ανάλογα πόσο ψημένο θέλουμε το ψάρι.

Βάζουμε μια φέτα τόνο σε κάθε πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα των μανιταριών.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με το μείγμα μαϊντανός -ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.