Follow us

Κανταΐφι με μανιτάρια

Κανταΐφι με μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

1200 γρ.  φύλλο κανταΐφι 

300 -400 γρ. φρέσκο βούτυρο ή στακοβούτυρο

1 lt ζωμό από κοτόπουλο ή μοσχάρι 

500 γρ. κριθαροπαξίμαδα τριμμένα 

1 ½ κ. ανάμικτα φρέσκα και  αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (βασιλομανίτρα, μορχέλες βωλίτες  (porcini), κανθαρέλλες, πορτομπέλο,  καλλιεργημένα λευκά μανιτάρια)

10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο  πιπέρι,

250 ml μπράντυ

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ξερά μανιτάρια σε ζεστό νερό για μισή ώρα (ή όσο χρειασθούν), τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια.

Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 150 γρ.

φρέσκο βούτυρο ή στακοβούτυρο.

Σωτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.

Σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμισθεί αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα τριμμένα κριθαροκούλουρα και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Υγραίνουμε το μείγμα με λίγο νερό ή ζωμό, αν είναι πολύ στεγνό.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι με τα χέρια μας για να αφρατέψει και το χωρίζουμε σε 25 -30 ίσα κομμάτια.

Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού μια γερή κουταλιά της σούπας γέμιση μανιταριών και το τυλίγουμε.

Τοποθετούμε τα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα ραντίζουμε με τα υπόλοιπα 100 γρ.

βούτυρο (λιωμένο και καυτό).

Ψήνουμε 40' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Βράζουμε το ζωμό και τον ρίχνουμε καυτό επάνω στα κανταΐφια μανιταριών λίγο –λίγο, με την κουτάλα της σούπας.

Ξαναφουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο, ψήνουμε άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.