Υλικά
4 τσιπούρεςΥλικά
4 σελινόριζες
1 ολόκληρο λεμόνι
1 φλιτζάνι ανάμεικτα φρέσκα ψιλοκομμένα αρωματικά (λουΐζα, μέντα, θυμάρι)
½ φλ. άνηθος
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. κορνφλάουρ
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε το λεμόνι πολύ καλά, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και βγάζουμε τους σπόρους.
Καθαρίζουμε τις τσιπούρες, τις αλατίζουμε, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Καθαρίζουμε τις σελινόριζες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις τρίβουμε με λεμόνι να μην μαυρίσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί, βάζουμε στην κοιλιά κάθε τσιπούρας λίγα αρωματικά βότανα και λίγες φετούλες λεμονιού, τις δένουμε με σπάγγο και τις αραδιάζουμε στο ταψί.
Ανακατεύουμε τις σελινόριζες με τον άνηθο και το ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρά και τις τακτοποιούμε ανάμεσα στις τσιπούρες.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Βγάζουμε τα ψάρια και τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα, σουρώνουμε το ζουμί σε κατσαρολάκι (χρειαζόμαστε γύρω στο 1 ½ φλιτζάνι, αλλιώς προσθέτουμε νερό), διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε μέσα.
Βράζουμε για λίγο και όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι, διορθώνουμε κατά το γούστο μας και σερβίρουμε μαζί με τις τσιπούρες και τα λαχανικά.
Α.Τ.