Follow us

Παλαμίδα με σάλτσα κάπαρης και λεμονιού

Παλαμίδα με σάλτσα κάπαρης και λεμονιού

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλες φέτες παλαμίδας* 

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1/3  φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

2  κ.σ. κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη από την άλμη

1 κ.σ. παγωμένο φρέσκο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

¾ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι πολύ καλά, αφαιρούμε όλο το αίμα αν υπάρχει στην σπονδυλική στήλη, κόβουμε τα πλαϊνά πτερύγια, αλατίζουμετις φέτες, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 -3 ώρες.

Όταν πρόκειται να το μαγειρέψουμε, ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Τηγανίζουμε για 5 -6 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να πάρουν οι φέτες χρυσαφί χρώμα και να ξεκολλάει η σάρκα από το κεντρικό κόκκαλο.

Μεταφέρουμε τις φέτες σε πιατέλα και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μείνουν ζεστές.

Πετάμε το λάδι που τηγανίζουμε την παλαμίδα και ρίχνουμε φρέσκο, ίσα να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού.

Σωτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι καυτό νερό, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και την κάπαρη.

Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά 3 -4 λεπτά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό.

Κουνάμε κυκλικά τη τηγάνι να λιώσει το βούτυρο και να πυκνώσει η σάλτσα, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τη σάλτσα επάνω στις φέτες της παλαμίδας. *Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε φέτες ξιφία ή γαλέου.

Η παλαμίδα είναι τέλεια αν ψηθεί στη σχάρα αντί να τηγανισθεί.

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει επίσης και με ρείκι ή τόνο.

Α.Τ.

Επίσης...

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.