Υλικά
½ κ. συκωτάκια κοτόπουλου,Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. ελαιόλαδο,
700 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας με το χυμό τους
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
4 κόκκοι μπαχάρι
1/3 σκόνη κανέλλας
¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. μακριές χωριάτικες χυλοπίτες
τριμμένη ξερή μυζήθρα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα συκωτάκια, τα καθαρίζουμε από τη χολή και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα γυρίζουμε από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, βγάζουμε τα συκωτάκια στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.
Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε την κανέλλα σκόνη και το μπαχάρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες σπασμένες με το χέρι μας, μαζί με τον χυμό τους, το ξύλο της κανέλλας και τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι της.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια, κουνάμε κυκλικά το τηγάνι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 6 -7 λεπτά επάνω στην εστία σκεπασμένο.
Βγάζουμε τα συκωτάκια από τη φωτιά και βράζουμε τις χυλοπίτες.
Τις στραγγίζουμε και μεταφέρουμε τις μισές σε βαθουλή πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με μυζήθρα και σκεπάζουμε με τις άλλες μισές.
Ρίχνουμε από πάνω τη μισή σάλτσα με τα συκωτάκια και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε στα πιάτα, προσφέροντας την υπόλοιπη σάλτσα με τα συκωτάκια και επιπλέον τριμμένη μυζήθρα και μαυροπίπερο σε μύλο.
Α.Τ.