Υλικά
Για τα κεφτεδάκια Υλικά
500 γρ. κιμάς από πρόβατο ή ζυγούρι
1 αβγό
1 φλ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
½ φλ. τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα, ή κεφαλοτύρι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
Για τη σούπα
½ φλ. κριθάρι περλέ
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκος χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια: περνάμε από τη μουλινέτα το 1 κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά, το ψωμί, το αβγό, το τυρί, τον μαϊντανό, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια (2 εκ.) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν τα νερά τους τα μανιτάρια και να μαλακώσει το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βράζουμε 4 φλιτζάνια νερό με 1 πρέζα αλάτι, το ολόκληρο κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης και το κριθάρι γύρω στη μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Βγάζουμε τη δάφνη, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται, διότι το υγρό πρέπει σχεδόν να τα σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι τα κεφτεδάκια να γίνουν και το κριθάρι να μαλακώσει τελείως.
Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα μανιτάρια με το λάδι τους.
Σερβίρουμε τη σούπα με τα κεφτεδάκια πασπαλισμένη με το μαϊντανό και όσο λεμόνι θέλουμε.
Α.Τ.