Υλικά
1 φλ. καστανό ρύζιΥλικά
1 φλ. κάσιους άψητα και ανάλατα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ. φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
1 κ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους
½ φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό να τις σκεπάζει με μια φλούδα λεμονιού για 3 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό.
Τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Περνάμε το υγρό από σουρωτήρι και το ξαναβράζουμε μέχρι να μείνουν 3 φλιτζάνια.
Ζεσταίνουμε σε βαριά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Ρίχνουμε τα 3 φλιτζάνια ζωμό από τις γαρίδες, αλατίζουμε, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε γύρω στα 40-45 λεπτά χωρίς να ξαναανακατέψουμε.
Αν δούμε ότι στεγνώνει προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, αποσύρουμε από την εστία, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και από πάνω με το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί 15 λεπτά.
Κόβουμε τα κάσιους στα δύο κατά μήκος και τα σοτάρουμε σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 -7 λεπτά, να γίνουν τραγανά.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις γαρίδες και ανακατεύουμε με το πιρούνι να αφρατέψει το ρύζι.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.