Υλικά
2 φέτες σολομό (ή σφυρίδα ή συναγρίδα ή ροφό) Υλικά για 2 άτομα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κομμάτι τζίντζερ μήκους 2.5 εκ. καθαρισμένο, κομμένο σε πολύ λεπτά σπιρτάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό αλάτι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1 φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ροζ πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Πλένουμε το ψάρι, το αλατίζουμε και το βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο, τουλάχιστον για μια ώρα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
Καθαρίζουμε το τζίντζερ.
Τα κόβουμε όλα σε λεπτές λωρίδες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5', μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε το ροζ και το πράσινο πιπέρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε επάνω τις φέτες του ψαριού.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να χωρισθεί η σάρκα από το κόκαλο.
Βγάζουμε τις φέτες σε πιάτο, κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στη σάλτσα τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε τη σάλτσα επάνω στις φέτες του ψαριού.
Α.Τ.