Υλικά
30 μέτρια λευκά μανιτάρια πολύ φρέσκαΥλικά
Λαγάνα
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα: έτοιμη σάλτσα πέστο, ή έτοιμη σάλτσα πιπεριάς ή σκορδαλιά
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε 6 ξύλινα σουβλάκια σε νερό για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 170ο C.
Βγάζουμε το ποδαράκι από τα μανιτάρια και καθαρίζουμε τα καπελάκια με βρεγμένο πανί.
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο με το θυμάρι, την πάπρικα, τον χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι και κρατάμε 2 κ.σ στην άκρη. Βάζουμε τα μανιτάρια μέσα στο μπολ με το αρωματισμένο ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά και τα αφήνουμε να μαριναρισθούν για 20 λεπτά.
Αλείφουμε με τις 2 κ.σ αρωματισμένο ελαιόλαδο που έχουμε κρατήσει τη λαγάνα, τη βάζουμε επάνω σε λαδωμένη σχάρα και την ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Την βγάζουμε και κόβουμε 36 κομματάκια ίσου μεγέθους με τα μανιτάρια.
Περνάμε στα σουβλάκι εναλλάξ ένα κομμάτι λαγάνας, ένα μανιτάρι, τελειώνοντας με ένα κομμάτι λαγάνα (5 μανιτάρια και 6 κομμάτια λαγάνας σε κάθε σουβλάκι).
Αραδιάζουμε τα σουβλάκια σε λαδωμένη σχάρα, βάζουμε ένα ταψί με νερό από κάτω και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντας τα σουβλάκια 3 φορές.
Σερβίρουμε με έτοιμη σάλτσα πιπεριάς ή με έτοιμη σάλτσα πέστο ή με σκορδαλιά.
Α.Τ.