Υλικά
1-1.200 κ. ψάρι σε φέτες (σφυρίδα, ροφός, βλάχος, συναγρίδα, πεσκανδρίτσα, κλπ) Υλικά
1 ½ κ. αγκινάρες
8 σκ. σκόρδο σε φετάκια
½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
Χυμός 2 λεμονιών
1 κ.γ. κορνφλάουρ
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και αλατίζουμε τα ψάρια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
Καθαρίζουμε τις φρέσκες αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και το εσωτερικό χνουδωτό μέρος, τις τρίβουμε με λεμονόκουπα και τις αφήνουμε σε νερό με λεμόνι και λίγο αλεύρι για να μην μαυρίσουν.
Δεν χρησιμοποιούμε το κοτσανάκι τους.
Τις κατεψυγμένες τις ξεπλένουμε και τις χρησιμοποιούμε όπως είναι.
Τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ..
Τις στρώνουμε σε μεγάλη χαμηλή κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, το μισό ελαιόλαδο και 1 φλ.
νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τις σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε πάνω από τις αγκινάρες τα ψάρια.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τη ρίγανη και τον άνηθο και 1 φλ.
νερό.
Φέρνουμε το φαγητό σε βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά.
Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, διαλύουμε στο χυμό του ενός λεμονιού το κορνφλάουρ, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε κυκλικά να πάει παντού.
Χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε προσεκτικά (για να μην διαλυθούν) πρώτα τα ψάρια και μετά τις αγκινάρες, σερβίρουμε στα πιάτα, περιλούουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Α.Τ.