Υλικά
500 γρ. λινγκουΐνι Υλικά
400 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δύο κατά μήκος
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπούκοβο
½ φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα ντοματίνια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κύβους 1 εκ.
και τα σοτάρουμε γρήγορα σε δυνατή φωτιά μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην αρπάξουν.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και σωτάρουμε ένα ακόμα λεπτό.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα λινγκουΐνι σε αλατισμένο νερό al dente, τα στραγγίζουμε, κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
Αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι με τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τα ντοματάκια, ρίχνουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και το δεντρολίβανο, δοκιμάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά με δύο πιρούνια μέχρι να αλειφθούν όλα με τη σάλτσα –αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει και σερβίρουμε αμέσως πασπαλισμένα με τον μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.
Α.Τ.