Υλικά
1 μεγάλη κατεψυγμένη βάση πίτσας ή φτιάχνουμε τη δική μας με τη συνταγή εδώYλικά
4 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές
3 κ.σ. ελαιόλαδο
20 φιλέτα αντσούγιας στραγγισμένα από το λάδι τους
25 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
250 γρ. μοτσαρέλα στεγνή σε φέτες
¾ φλ. φρέσκο θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τη ζύμη πίτσας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αν αγοράσουμε έτοιμη ή φτιάχνουμε τη δική μας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Βάζουμε την έτοιμη βάση σε ταψί και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Απλώνουμε επάνω τη μοτσαρέλα σε φέτες, καλύπτουμε με τα κρεμμύδια και αραδιάζουμε τα φιλέτα αντσούγιας έτσι, ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.
Γαρνίρουμε με μια ελιά και μια πρέζα θυμάρι στο κέντρο κάθε ρόμβου.
Ψήνουμε γύρω στα 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να «αρπάξουν» ελάχιστα οι άκρες τις ζύμης.
Α.Τ.