Υλικά
500 γρ. ζυμαρικάΥλικά
300 γρ. ντοματίνια
1 φλ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 πράσινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
150 γρ. ελιές Καλαμών ξεκουκουτσιασμένες
¾ φλ. ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα
3 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε στα δύο τα ντοματίνια επάνω από σουρωτήρι κάτω από το οποίο έχουμε βάλει βαθύ πιάτο (για να μαζεύουμε το ζουμί τους).
Κόβουμε πολύ λεπτό το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί με τις ελιές (εκτός από το ζουμί από τα ντοματίνια και τη φέτα) και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αρκετό αλάτι.
Σκεπάζουμε το μπολ.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα το ζουμί από τα ντοματίνια, την τριμμένη ντομάτα και τη φέτα χοντροτριμμένη με το πιρούνι.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά με το ελαιόλαδο και τον βασιλικό, ανακατεύουμε προσεκτικά ανακασηκώνοντας τα ζυμαρικά με ξύλινη πιρούνα και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.