Υλικά
Υλικά
1 κ. σφιχτές κόκκινες ντομάτες πολύ καλά ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 φλ. φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ½ φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1 γερή πρέζα ζάχαρη
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Στύβουμε το κρεμμύδι με το χέρι να βγάλει τα υγρά του και το βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το βασιλικό ή το δυόσμο, το μπέϊκιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο –λίγο το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Αλατοπιπερώνουμε και αν το μείγμα είναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ακόμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα με ένα βρεγμένο κουτάλι και το αραδιάζουμε στην λαδόκολλα με 2 πόντους απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Οι ντοματοκεφτέδες είναι έτοιμοι όταν στεγνώσουν και κάνουν κρούστα.
Αν χρειάζεται, τους ψήνουμε 5 –7 λεπτά ακόμα.
Α.Τ.Updated: 27/07/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/07/16