Υλικά
8 μέτρια μανιτάρια πορτομπέλοΥλικά
8 στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερς με σουσάμι
8 κ.σ. πάστα πράσινης ή μαύρης ελιάς
8 φέτες μυζήθρα
8 φέτες ντομάτα ξεσποριασμένη
8 φύλλα μαρούλι ή σπανάκι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη μαρινάδα
1 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε το ποδαράκι τους και τα βάζουμε σε σκεύος που να τα χωράει σε μια σειρά.
Φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μπολ και περιχύνουμε τα μανιτάρια.
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και τα ψήνουμε 15 λεπτά από τη μια μεριά και 15 λεπτά από την άλλη σε λαμαρίνα φούρνου ντυμένη με λαδόκολλα.
Τα βγάζουμε σε ρηχή πιατέλα.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στα δύο και αλείφουμε με την πάστα ελιάς τη μια πλευρά.
Ακουμπάμε επάνω ένα φύλλο μαρούλι ή σπανάκι, μια φέτα ντομάτα, ένα μανιτάρι και σκεπάζουμε με μια φέτα μυζήθρα.
Ρίχνουμε λίγες σταγόνες σόγια αν θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε με το άλλο μισό ψωμάκι.
Στερεώνουμε με 2 οδοντογλυφίδες για να μείνουν στη θέση τους.
Α.Τ.