
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι Υλικά
1 φλ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γρ. φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
1 κ.γ. μπούκοβο
1/3 φλ. κάπαρη
½ φλ. μαύρες ελιές σε ροδέλες
500 γρ. πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί πιπεριές
300 γρ. ντοματάκια βελανίδια
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Παρμεζάνα τριμμένη, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε κατά μήκος, βγάζουμε τις μεμβράνες και τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 εκ.
Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Πλένουμε και στραγγίζουμε την κάπαρη.
Ανακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, τις ελιές και τις αντζούγιες και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα ντοματάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την κάπαρη, ανακατεύουμε 2 –3 φορές, ρίχνουμε το μείγμα σκόρδο -ελιές –αντζούγιες, κουνάμε το τηγάνι προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο σκαύος με τη ζεστή σάλτσα.
Ανακατεύουμε λίγο και μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα.
Πασπαλίζουμε με τη σάλτσα που έμεινε, πασπαλίζουμε με τυρί και καρυκεύουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Α.Τ.