Υλικά
6 φύλλα κρούστας για μπακλαβά Υλικά
4 μέτρια καρότα ξυσμένα
500 γρ. μανιτάρια σε πολύ λεπτές φέτες
½ κινέζικο λάχανο σε πολύ λεπτές λωρίδες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε πολύ λεπτές λωρίδες
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους και μεμβράνες ψιλοκομμένη
½ φλ. φρέσκα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τριμμένο ξερό κόλιανδρο
100 ml σάλτσα σόγιας
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αβγό
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα καρότα, το λάχανο, τα φρέσκα κρεμμυδάκι, την πιπεριά το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τη σόγια, δοκιμάζουμε αλατίζουμε με σύνεση, ρίχνουμε πιπέρι αν θέλουμε, το μαϊντανό και τη μέντα και αποσύρουμε από τη φωτιά –το μείγμα δεν πρέπει να έχει υγρά.
Αφήνουμε να χλιάνει η γέμιση και κόβουμε το κάθε φύλλο σε έξι κομμάτια.
Χτυπάμε το αβγό με 1 κουταλιά παγωμένο νερό.
Αλείφουμε καλά το κάθε κομμάτι φύλλου με το χτυπημένο αβγό χρησιμοποιώντας πινέλο και μοιράζουμε επάνω τη γέμιση.
Κλείνουμε σε πακετάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια γυρίζοντας συνεχώς με ξύλινη λαβίδα μέχρι να χρυσίσουν.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
A.T.