Υλικά
1 κοτόπουλο 1.500 γρ. κομμένο σε 8 κομμάτιαΥλικά
1 κ. μπάμιες
500 γρ. ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. ξύδι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπάμιες αν είναι φρέσκιες (αν είναι κατεψυγμένες δεν τις ξεπαγώνουμε).
Τις ραντίζουμε με το ξύδι, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε να μείνουν 1 ώρα κατά προτίμηση στον ήλιο.
Πλένουμε τις ντομάτες.
Ψιλοκόβουμε τις μισές και περνάμε τις υπόλοιπες από τον τρίφτη.
Πλένουμε το κοτόπουλο, βγάζουμε αν θέλουμε την πέτσα και το στεγνώνουμε καλά.
Ανακατεύουμε σε μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα –κομμένη και τριμμένη, το ελαιόλαδο και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Αλατοπιπερώνουμε πολύ ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ρίχνουμε στο ταψί τις μπάμιες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε, κάνουμε χώρο και τοποθετούμε τις μερίδες του κοτόπουλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως το κοτόπουλο και οι μπάμιες να «αρπάξουν» τόπους –τόπους στην επιφάνεια.
A.T.