Υλικά
1 κοτόπουλο γύρω στα 1.500 γρ. κομμένο σε 8 κομμάτιαΥλικά
1 κ. σελινόριζες
2 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
8 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
¾ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. χυμό λεμονιού
2 αβγά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σελινόριζες και τις κόβουμε σε κύβους πλευράς 2 εκ..
Τις βάζουμε σε κρύο νερό να μην μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ..
Πλένουμε το κοτόπουλο, βγάζουμε αν θέλουμε την πέτσα και το στεγνώνουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τελείως ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν για 4 –5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, κουνάμε την κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε 1 φλιτζάνι καυτό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί περίπου 40 λεπτά.
Προσθέτουμε τότε τις σελινόριζες και μαγειρεύουμε άλλα 15 –20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά –αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ακόμα.
Χτυπάμε τα αβγά με τον αβγοδάρτη σε βαρύ μπολ και προσθέτουμε σιγά -σιγά τον χυμό του λεμονιού.
Σβήνουμε την εστία και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε αργά -αργά καυτό ζωμό από την κατσαρόλα.
Περιχύνουμε με το αβγολέμονο το φαγητό, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τον μαϊντανό, κουνάμε την κατσαρόλα να πάνε παντού, αφήνουμε εκτός εστίας 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.
Α.Τ.Updated: 26/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 15/09/16