Υλικά
1 κοτόπουλο γύρω στα 1.200 –1.500 γρ. κομμένο σε 8 κομμάτιαΥλικά
1 κ. μικρά κολοκυθάκια
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
6 σκελίδες σκόρδο
¾ φλ. ελαιόλαδο
½ -3/4 φλ. χυµό λεµονιού
φλούδα λεμονιού κομμένη σπιρτάκια (julienne)
Αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, βγάζουμε αν θέλουμε την πέτσα και το στεγνώνουμε καλά.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα κολοκυθάκια.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια.
Ψιλοκόβουμε ξεχωριστά το λευκό και το πράσινο μέρος.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα, βγάζουμε το πράσινο φύτρο αν έχουν και τα κόβουμε σε οριζόντιες φετούλες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 4 –5 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα σε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Τα προσθέτουμε στο φαγητό μαζί με τη φλούδα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, κουνάμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί άλλα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια να μαγειρευτούν αλλά να παραμείνουν τραγανά.
Ρίχνουμε το χυµό του λεµονιού, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.
Αφήνουμε εκτός εστίας για λίγο και σερβίρουµε.
Α.Τ.