Υλικά
κοτόπουλο περίπου 1.500 γρ. κομμένο σε 8 μερίδες Υλικά
600 γρ. μέτρια καρότα
¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. κόλιανδρο (κόκκους σπασμένους)
1 γερή πρέζα κύμινο σε σπόρους
1 φλ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ζάχαρη
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, βγάζουμε αν θέλουμε την πέτσα και το στεγνώνουμε καλά.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα καρότα.
Τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκ..
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το κύμινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 4 –5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί ρίχνουμε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καρότα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε άλλα 2 –3 λεπτά, ρίχνουμε ½ φλιτζάνι καυτό νερό, αλατοπιπερώνουμε, κουνάμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κοτόπουλο και τα καρότα να κρατάνε λίγο –αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ακόμα για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού, κουνάμε την κατσαρόλα, σβήνουμε την εστία και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουρασεί σκεπασμένο για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.