Υλικά
2 φλιτζάνια γεµάτα µε καθαρισµένους κοχλιούς και πεταλίδεςΥλικά για 6 μερίδες
1 φλιτζάνι χυµό ντοµάτας
1-2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Μαζεύουµε τις πεταλίδες και τους κοχλιούς και τα ζεµατάµε σε νερό για να τα ξεκολλήσουµε από το κέλυφός τους.
Οι πεταλίδες ξεκολλάνε εύκολα, µα για τους κοχλιούς θα χρειαστούµε βελόνι.
Στη συνέχεια τα ρίχνουµε σε µια κατσαρόλα και τα ροδίζουµε ελαφρώς µε το λάδι.
Προσθέτουµε ντοµάτα, νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουµε το φαγητό να βράσει για δέκα λεπτά.
Όταν κοντεύει να γίνει, ρίχνουµε το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς στην αρχή µέχρι να πάρει βράση.
Χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε το φαγητό µέχρι να βράσει το πιλάφι.
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουµε χλιαρό νερό ή αλάτι.
Σερβίρουµε αµέσως.
Δεν πρέπει να µας γίνει πολύ πηχτό.
*Η συνταγή είναι της Παναγιώτας Κάσση-Γουνελά από την Πάλιρο και την βρήκαμε στο βιβλίο "γεύσεις της λακωνικής γης" της Μαρίας Καράμπελα, εκδόσεις Πατάκη.