Follow us

Ταραμοκεφτεδάκια με πατάτα

Ταραμοκεφτεδάκια με πατάτα

Υλικά

Υλικά

400 γρ. πατάτες

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά

100 γρ. λευκός ταραμάς

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 κ.σ. ξερός δυόσμος

½ φλ. κορνφλάουρ

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλεύρι, σπορέλαιο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό.

Όταν μαλακώσουν τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή τις τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ.

Τρίβουμε το κρεμμύδι στη χοντρή μεριά του τρίφη ή το περνάμε από τη μουλινέτα.

Το στραγγίζουμε σε μικρό σουρωτήρι και πετάμε το υγρό.

Βάζουμε σε λεκάνη τον πουρέ, τον ταραμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμώνουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Αν δεν έχει την πυκνότητα που χρειάζεται για να το πλάσουμε, προσθέτουμε λίγο –λίγο όσο κορνφλάουρ χρειασθεί.

Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τους προσεκτικά μια φορά.

Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε σκέτους ή με σάλτσα από αραιωμένο ταχίνι ή με απλή ντοματοσαλάτα.

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό. Όταν μαλακώσουν τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή τις τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στη χοντρή μεριά του τρίφη ή το περνάμε από τη μουλινέτα. Το στραγγίζουμε σε μικρό σουρωτήρι και πετάμε το υγρό. Βάζουμε σε λεκάνη τον πουρέ, τον ταραμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αν δεν έχει την πυκνότητα που χρειάζεται για να το πλάσουμε, προσθέτουμε λίγο –λίγο όσο κορνφλάουρ χρειασθεί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τους προσεκτικά μια φορά. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε σκέτους ή με σάλτσα από αραιωμένο ταχίνι ή με απλή ντοματοσαλάτα.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.