Follow us

Γαρίδες με φρέσκα κρεμμυδάκια

Γαρίδες με φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. μέτριες γαρίδες

1 ½  κ. φρέσκα κρεμμυδάκια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

¾ φλ.  ελαιόλαδο

½  φλ. φρέσκο άνηθο πολύ ψιλοκομμένο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες

1 μέτρια ντομάτα σε κύβους

½ φλ. ούζο 

1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους

1 κ.γ.  μπούκοβο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζουμε τη μαύρη «φλέβα» της ράχης και κρατάμε τα κεφάλια.

Τις βράζουμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό ίσα να τις σκεπάζει μαζί με μια φλούδα λεμονιού, τις στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια μήκους 5 εκ.

(αν το λευκό μέρος είναι πολύ παχύ το κόβουμε κατά μήκος στα δύο). Ζεσταίνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) 1/3 φλ.

ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα κεφάλια από τις γαρίδες, το ολόκληρο πιπέρι και τη ντομάτα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να «πιάνουν» στον πάτο της κατσαρόλας.

Σβήνουμε με το ούζο ξύνοντας καλά τον πάτο με ξύλινη σπάτουλα και όταν εξατμισθεί, ρίχνουμε τον ζωμό που είχαμε κρατήσει όταν βράσαμε τις γαρίδες.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις γαρίδες και το μπούκοβο, μεταφέρουμε την κατσαρόλα επάνω στην εστία, ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά για 1-2 λεπτά για να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως, είτε σκέτο είτε μαζί με κους κους πασπαλισμένο με τον άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.

Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.