Follow us

Γαρίδες με φρέσκα κρεμμυδάκια

Γαρίδες με φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. μέτριες γαρίδες

1 ½  κ. φρέσκα κρεμμυδάκια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

¾ φλ.  ελαιόλαδο

½  φλ. φρέσκο άνηθο πολύ ψιλοκομμένο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες

1 μέτρια ντομάτα σε κύβους

½ φλ. ούζο 

1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους

1 κ.γ.  μπούκοβο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζουμε τη μαύρη «φλέβα» της ράχης και κρατάμε τα κεφάλια.

Τις βράζουμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό ίσα να τις σκεπάζει μαζί με μια φλούδα λεμονιού, τις στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια μήκους 5 εκ.

(αν το λευκό μέρος είναι πολύ παχύ το κόβουμε κατά μήκος στα δύο). Ζεσταίνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) 1/3 φλ.

ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα κεφάλια από τις γαρίδες, το ολόκληρο πιπέρι και τη ντομάτα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να «πιάνουν» στον πάτο της κατσαρόλας.

Σβήνουμε με το ούζο ξύνοντας καλά τον πάτο με ξύλινη σπάτουλα και όταν εξατμισθεί, ρίχνουμε τον ζωμό που είχαμε κρατήσει όταν βράσαμε τις γαρίδες.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις γαρίδες και το μπούκοβο, μεταφέρουμε την κατσαρόλα επάνω στην εστία, ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά για 1-2 λεπτά για να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως, είτε σκέτο είτε μαζί με κους κους πασπαλισμένο με τον άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.

Α.Τ.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.