Follow us

Ξυνόχοντρος με σπαράγγια

Ξυνόχοντρος με σπαράγγια

Υλικά

Υλικά

400 γρ. ξινόχοντρος

18-20 πράσινα σπαράγγια

800 ml ζωμός λαχανικών

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/3 φλ. ελαιόλαδο

100 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το σκληρό μέρος του κοτσανιού από τα σπαράγγια και βγάζουμε τη φλούδα από το υπόλοιπο (ξεκινώντας από τη βάση και μέχρι τα 2/3 του ύψους του βλαστού).

Κόβουμε τις κορυφές σε μήκος περίπου 4 εκ.

και χωρίζουμε το κοτσάνι σε φετούλες. Ζεματίζουμε τις φετούλες σε βραστό αλατισμένο νερό για 4 λεπτά, ρίχνουμε σε κρύο νερό και στραγγίζουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

Κρατάμε καυτό τον ζωμό λαχανικών σε κατσαρολάκι.

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τον ξινόχοντρο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο ξινόχοντρος.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια (κρατάμε 1-2 κουταλιές από τις κορυφές).

Αν είναι πολύ πηχτό το φαγητό, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό ακόμα.

Θέλουμε να έχει την κρεμώδη υφή του ριζότο.

Σερβίρουμε με μερικές κορυφές από τα σπαράγγια και φλούδες παρμεζάνας.

Α.Τ.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.