Υλικά
1 κ. μελιτζάνες φλάσκες Υλικά
500 γρ. σφιχτές μέτριες ντομάτες
5 σκελίδες σκόρδο
¾ φλ. σπορέλαιο
½ φλ. ελαιόλαδο
200 γρ. αντζούγιες στο λάδι στραγγισμενες
1 πρέζα μπούκοβο
400 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες πάχους 7 χιλ.
½ φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες.
Τις αφήνουμε σε λεκάνη με 2 lt νερό και 2 κ.σ αλάτι να ξεπικρίσουν για 1 ώρα.
Πλένουμε, καθαρίζουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε φετούλες.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με τις ντομάτες, το σκόρδο και το μπούκοβο και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να φύγουν τα υγρά της.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη.
Στύβουμε τις μελιτζάνες με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά.
Τις τηγανίζουμε ελαφρά στο σπορέλαιο και τις αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε επάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας μια φέτα μοτσαρέλα και μια αντζούγια και τυλίγουμε σε ρολό.
Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα, αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο C, μέχρι λιώσει το τυρί.
Βγάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.