Υλικά
τα αβγά από 3 ρέγγες Υλικά
2 -3 μέτριες πατάτες βρασμένες σε κομμάτια
2 -3 κ.σ. ξίδι
Χυμός 1 λεμονιού
½ -¾ φλ. ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Δουλεύουμε στο μπλέντερ ή στη μουλινέτα τα αβγά μαζί με το ξύδι μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τον χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε βαρύ μπολ και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο ανακατεύοντας γρήγορα με τον αβγοδάρτη, περιμένοντας το ελαιόλαδο που έχουμε ρίξει πριν προσθέσουμε κι άλλο (όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα)*.
Σερβίρουμε τη ρεγγοσαλάτα πασπαλισμένη με άνηθο ή μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο.
*Αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο -λίγο το ελαιόλαδο μέσα στο μπλέντερ από το ειδικό άνοιγμα.
Α.Τ.