Υλικά
1 κ. κοτόπουλο σε μερίδες Υλικά
1 κ. μικρά κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αβγά
χυμός 2 λεμονιών
1 κ.σ. ξερός δυόσμος ή ½ φλ. φρέσκος δυόσμος
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια.
Αν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα, αλλιώς τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση και τα στεγνώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά).
Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τα με ξύλινη λαβίδα μέχρι ίσα να τρυπιούνται με ένα μυτερό μαχαίρι και τα βγάζουμε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε και το κοτόπουλο και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε καυτό νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε 50 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και την κουνάμε να μοιραστούν ανάμεσα στο κρέας.
Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά με τον αβγοδάρτη και ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού χτυπώντας συνέχεια.
Προσθέτουμε τον δυόσμο, παίρνουμε κουταλιές-κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας και ζεματίζουμε τα αβγά χτυπώντας συνέχεια.
Γυρίζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, την κουνάμε κυκλικά να πάει παντού η σάτσα, ζεσταίνουμε ξανά και αποσύρουμε από την εστία.
Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Α.Τ.