Υλικά
1 ½ κ. γαρίδες μέτριες με το κέλυφοςΥλικά
1 κ. μπάμιες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
700 γρ. ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
1 φλ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις γαρίδες σε καλά αλατισμένο νερό που να φθάνει ένα πόντο πάνω από την επιφάνειά τους για 2 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ξαναβάζουμε τα κελύφη στον ζωμό και τον βράζουμε πάλι, μέχρι να μείνει 1 1/3 φλιτζανιού.
Βάζουμε τις μπάμιες με αλάτι και ξύδι στον ήλιο για 1 ώρα.
Τις τηγανίζουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζωμό της γαρίδας και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ταψί μαζί με τις μπάμιες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο C.
για 50 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι μπάμιες.
Ξεφουρνίζουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.