Υλικά
500 γρ. ώριμες σφιχτές ντομάτες Υλικά
150 γρ. λιαστές ντομάτες στο λάδι
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αβγά
¾ φλ. γάλα
1/3 φλ. φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. μαυροκούκι
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες.
Τις κόβουμε πρώτα σε οκτώ κομμάτια την κάθε μια και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και τις ψιλοκόβουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ.
Δουλεύουμε ξεχωριστά το γιαούρτι, το γάλα και τα αβγά να γίνουν ένα μείγμα και το μεταφέρουμε στο μπολ με το αλεύρι μαζί με το τυρί.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά και ρίχνουμε μέσα τις φρέσκες ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι και μαυροκούκι.
Ψήνουμε για 50 -55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα και να ξεκολλήσει από τις άκρες του ταψιού.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Α.Τ.