Υλικά
1 κιλό ψάρι για βραστόΥλικά
4 μέτριες πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
½ λίτρο νερό
½ κιλό σταφύλι αγουρίδα
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες και από πάνω βάζουμε το ψάρι κομμένο σε τέσσερις μερίδες.
Κόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το λάδι, το κρασί, αλάτι, μπόλικο πιπέρι και βάζουμε τελευταίες τις αγουρίδες.
Ρίχνουμε το νερό, να σκεπάζει τις πατάτες, όχι περισσότερο.
Το φαγητό αυτό θέλει περίπου μισή ώρα βράσιμο, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
(Συνταγή από το εστιατόριο "Φρύνη στο μώλο", της Φρύνης Συκιώτη, στη Λευκάδα.)