Υλικά
1200 γρ. πικάνια black angus κομμένη σε 4 φέτες Υλικά
χοντρό αλάτι
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι:
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά τσίλι
¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
20 ml ξύδι από λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το τσιμιτσούρι: χτυπάμε στη μουλινέτα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Ψήνουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε πιπέρι και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε με το τσιμιτσούρι και πουρέ πατάτας.σημ.
Αντί για πικάνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στηθοπλευρές είτε από black angus είτε από άλλο μοσχαρίσιο κρέας.