Υλικά
1500 γρ. μοσχάρι ή αρνί σπάλα Υλικά
1 κ. ντομάτες
4 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 φλ. ρύζι τύπου καρολίνα
½ φλ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
Τριμμένη κανέλλα
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες στα δύο.
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα 1 lt νερό μαζί με τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και 1 κ.σ αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει τελείως, γύρω στη 1 ώρα και 45 λεπτά.
Βγάζουμε στραγγιστά το κρέας, το αφήνουμε στην άκρη, περνάμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια από τη μουλινέτα και τα ξαναρίχνουμε στον ζωμό.
Χρειαζόμαστε 6 φλ.
ζωμό για να βράσουμε το ρύζι και αν μας λείπει συμπληρώνουμε με καυτό νερό.
Ρίχνουμε το ρύζι και μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί το πιλάφι για 18 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τον ζωμό.
Καίμε το βούτυρο, περιχύνουμε το πιλάφι, και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλλα.
Δίπλα σερβίρουμε το κρέας.
Α.Τ.