Υλικά
2 ψαρονέφρια περίπου 800 γρ. Υλικά
8 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
2 μέτρια λευκά κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες
2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. ξύδι βαλσαμικό
2 κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο
10 -12 σύκα πλυμένα και κομμένα σε τέταρτα
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 -3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα.
Το βγάζουμε στην άκρη.
Στο ίδιο λίπος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύδι και μαγειρεύουμε γύρω στα 3 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το καυτό νερό, το σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το κρέας –αν το κόψουμε σε μια μεριά με μαχαίρι το εσωτερικό δεν πρέπει να παρουσιάζει ροζ σημεία.
Προσθέτουμε τα σύκα και το δεντρολίβανο, αυξάνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε άλλα 3 -4 λεπτά, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 5 λεπτά και κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες.
Το μοιράζουμε στα πιάτα και το συνοδεύουμε με τη σάλτσα από τα κρεμμύδια και τα σύκα.
Α.Τ.Updated: 31/08/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07.09/17