Follow us

Mac ‘n Cheese με καπνιστό μπέικον και καραμελωμένο κρεμμύδι

Mac ‘n Cheese με καπνιστό μπέικον και καραμελωμένο κρεμμύδι

Υλικά

Υλικά

500 γρ. χοντρό μακαρονάκι κοφτό ή πένες απλές ή ριγέ ή μακαρονάκι «αγκώνας»

300 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες 

1 μεγάλο + 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 ½ φλ. μοτσαρέλα σε κυβάκια

2 φλ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή μπλε τυρί τριμμένο με το πιρούνι

2 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον επάνω από μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.

Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.

Στο λίπος του μπέικον που έμεινε στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι επάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει, να πάρει χρυσαφί χρώμα, οι άκρες να πάρουν καστανό χρώμα και ν’ αρχίσει να καραμελώνει.

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και στραγγίζουμε.

Τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα το μπέικον, τα κρεμμύδια, 1 φλ.

από τη μοτσαρέλα, τη γραβιέρα ή το μπλε τυρί και την κρέμα γάλακτος.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

Ανακατεύουμε και ψήνουμε το φαγητό χωρίς να το σκεπάσουμε για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, ανακατεύουμε απαλά και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Ξαναφουρνίζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να εμφανιστούν καφέ φυσαλίδες στην επιφάνειά του.

Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Α.Τ.Updated: 01/03/22Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/09/17

Επίσης...

Ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Ήρθε η ώρα για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.