Υλικά
500 γρ. χοντρό μακαρονάκι κοφτό ή πένες απλές ή ριγέ ή μακαρονάκι «αγκώνας» Υλικά
300 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες
1 μεγάλο + 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 ½ φλ. μοτσαρέλα σε κυβάκια
2 φλ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή μπλε τυρί τριμμένο με το πιρούνι
2 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον επάνω από μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.
Στο λίπος του μπέικον που έμεινε στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι επάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει, να πάρει χρυσαφί χρώμα, οι άκρες να πάρουν καστανό χρώμα και ν’ αρχίσει να καραμελώνει.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και στραγγίζουμε.
Τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα το μπέικον, τα κρεμμύδια, 1 φλ.
από τη μοτσαρέλα, τη γραβιέρα ή το μπλε τυρί και την κρέμα γάλακτος.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε το φαγητό χωρίς να το σκεπάσουμε για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, ανακατεύουμε απαλά και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Ξαναφουρνίζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να εμφανιστούν καφέ φυσαλίδες στην επιφάνειά του.
Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Α.Τ.Updated: 01/03/22Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/09/17