Follow us

Πλιγούρι με ρόδι και ξηρούς καρπούς

Πλιγούρι με ρόδι και ξηρούς καρπούς

Υλικά

Υλικά

1 ½ φλ. πλιγούρι από στάρι ολικής αλέσεως*

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φλ. καυτό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

1/3 φλ. βούτυρο

½ φλ. μπράντι

1 κ.γ. τριμμένη κανέλα

½ φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

2 κ.σ. μαύρες σταφίδες

2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού και η σάρκα του σε μικρά κομματάκια χωρίς σπόρους και μεμβράνες

¾  φλ. σπόροι ροδιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για γαρνιτούρα: φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου

Εκτέλεση

Πλένουμε το πλιγούρι και το στραγγίζουμε πολύ καλά.

Ακόμα καλύτερα, το στεγνώνουμε και με μια βαμβακερή πετσέτα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια μαζί με την κανέλα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το πλιγούρι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το μπράντι και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε 1 φλ.

καυτό ζωμό και σιγοβράζουμε.

Όταν κοντεύει να απορροφηθεί, προσθέτουμε και το άλλο φλιτζάνι καυτό νερό, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Συνεχίζουμε έτσι προσθέτοντας καυτό ζωμό μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, το ξύσμα και τη σάρκα του πορτοκαλιού και τις σταφίδες, δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι ή μπούκοβο και τα ¾ από τους σπόρους του ροδιού, και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε βαθουλή πιατέλα.

Στολίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ρόδι και φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου.*Αν δεν θέλουμε να αφιερώσουμε τα 45 λεπτά περίπου που χρειάζεται για να γίνει το πλιγούρι από στάρι ολικής αλέσεως, χρησιμοποιούμε πλιγούρι απλό.

Ακόμα, μπορούμε να μειώσουμε τις ποσότητες στο μισό αν νομίζουμε πως είναι υπερβολικές για το τραπέζι μας.

Α.Τ.

Ακόμα, μπορούμε να μειώσουμε τις ποσότητες στο μισό αν νομίζουμε πως είναι υπερβολικές για το τραπέζι μας. Α.Τ.

Επίσης...

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.