Υλικά
500 γρ. φιλέτο ψαριού με σφιχτή σάρκα (πεσκανδρίτσα, ροφός, βλάχος, κλπ)Υλικά
350 γρ. φιλέτο ξιφία
350 γρ. φιλέτο σολομού
2 κίτρινες πιπεριές
2 πορτοκαλί πιπεριές
2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπούκοβο
Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψάρι σε κύβους μεγέθους μεγάλης μπουκιάς.
Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα περίπου ίσα με τους κύβους του ψαριού.
Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το ψάρι και ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά με τη μαρινάδα.
Αφήνουμε να μείνουν μια ώρα σκεπάζοντας το μπολ με λαδόκολλα.
Γυρίζουμε το ψάρι και τις πιπεριές πού και πού με μια τρυπητή κουτάλα.
Στραγγίζουμε τη μαρινάδα και περνάμε το ψάρι και τις πιπεριές σε μικρά σουβλάκια μήκους 10 εκ., έτσι ώστε να εναλλάσσονται τα χρώματα.
Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 5-8 λεπτά γυρίζοντάς τα μια φορά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε αν θέλουμε με ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα και αρτυμένα με αλατοπίπερο, ελαιόλαδο, ρίγανη και λίγες σταγόνες λεμόνι.
A.T.