Follow us

Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες στη σχάρα

Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες στη σχάρα

Υλικά

Υλικά

4 μοσχαρίσιες ή βοδινές μπριζόλες πάχους 2,5 -3 εκ.

4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη 

½ ματσάκι μαϊντανό

3-4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες

ξύσμα από 2 λεμόνια

1½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κόκκοι μαυροπίπερο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και το άκοπο πιπέρι μαζί με το ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα δύο κλαδάκια της ρίγανης και τον μισό μαϊντανό στον πάτο μιας λεκάνης.

Τοποθετούμε επάνω τις μπριζόλες και τις περιχύνουμε με το μείγμα του ελαιόλαδου.

Τις σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες.

Τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά, τις σκεπάζουμε πάλι με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνουμε για άλλες δύο ώρες.

Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Τις σκουπίζουμε, τις λαδώνουμε και τις ακουμπάμε σε καυτή σχάρα.

Τις ψήνουμε στα κάρβουνα, σε μαντεμένιο σκεύος με αυλάκια, στο μάτι της κουζίνας ή στο γκριλ του φούρνου.

Σε αυτήν την περίπτωση (του γκριλ), βάζουμε από κάτω ένα ταψάκι με νερό για να στάζουν τα υγρά.

Ψήνουμε για 5 λεπτά ή περισσότερο αν μας αρέσουν πιο ψημένες, από κάθε πλευρά.

Αλατίζουμε, γυρίζουμε από την άλλη μεριά και αλατίζουμε πάλι.

Πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε σε πιατέλα για 5 -10 λεπτά σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.

Α.Τ.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.