Υλικά
4 μοσχαρίσιες ή βοδινές μπριζόλες πάχους 2,5 -3 εκ.Υλικά
4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
½ ματσάκι μαϊντανό
3-4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
ξύσμα από 2 λεμόνια
1½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόκκοι μαυροπίπερο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και το άκοπο πιπέρι μαζί με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα δύο κλαδάκια της ρίγανης και τον μισό μαϊντανό στον πάτο μιας λεκάνης.
Τοποθετούμε επάνω τις μπριζόλες και τις περιχύνουμε με το μείγμα του ελαιόλαδου.
Τις σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες.
Τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά, τις σκεπάζουμε πάλι με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνουμε για άλλες δύο ώρες.
Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Τις σκουπίζουμε, τις λαδώνουμε και τις ακουμπάμε σε καυτή σχάρα.
Τις ψήνουμε στα κάρβουνα, σε μαντεμένιο σκεύος με αυλάκια, στο μάτι της κουζίνας ή στο γκριλ του φούρνου.
Σε αυτήν την περίπτωση (του γκριλ), βάζουμε από κάτω ένα ταψάκι με νερό για να στάζουν τα υγρά.
Ψήνουμε για 5 λεπτά ή περισσότερο αν μας αρέσουν πιο ψημένες, από κάθε πλευρά.
Αλατίζουμε, γυρίζουμε από την άλλη μεριά και αλατίζουμε πάλι.
Πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε σε πιατέλα για 5 -10 λεπτά σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.
Α.Τ.