Follow us

Quiche με ψάρι και μπρόκολο

Quiche με ψάρι και μπρόκολο

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη της τάρτας

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 γερή πρέζα αλάτι

⅓ φλ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση

300 γρ. βρασμένο ή ψημένο φιλέτο ψαριού σε μικρά κομματάκια

300 γρ. μπρόκολο βρασμένο σε μικρά κομματάκια

Για τη μπεσαμέλ

2 φλ. γάλα

6 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

6 κ.σ. αλεύρι

2 κρόκοι αβγών ελαφρά χτυπημένοι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη: αφήνουμε στο ψυγείο ένα βαρύ μπολ για μια ώρα.

Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και το αλάτι και ρίχνουμε το βούτυρο.

Τρίβουμε γρήγορα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνουν σαν χονδρά ψίχουλα.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό πιέζοντας τη ζύμη με τις παλάμες μας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και τη στρώνουμε στη βάση και στα πλαϊνά μια ταρτιέρας.

Την τρυπάμε παντού με το πηρούνι και τη μισοψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Την αφήνουμε στην άκρη.Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: ζεσταίνουμε το γάλα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να ψηθεί και να πάρει ελαφρό καστανό χρώμα.

Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και συνεχώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 5-6 κ.σ από την μπεσαμέλ στους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ζεματιστούν.

Τους μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι με την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε επάνω στη σβησμένη εστία.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ψάρι.

Δοκιμάζουμε πάλι το αλάτι και γεμίζουμε την προψημένη τάρτα.

Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 15 λεπτά πριν σερβίρουμε την quiche ψαριού, κομμένη σε τρίγωνα.

Α.Τ.

Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και το αλάτι και ρίχνουμε το βούτυρο.

Τρίβουμε γρήγορα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνουν σαν χονδρά ψίχουλα.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό πιέζοντας τη ζύμη με τις παλάμες μας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και τη στρώνουμε στη βάση και στα πλαϊνά μια ταρτιέρας.

Την τρυπάμε παντού με το πηρούνι και τη μισοψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Την αφήνουμε στην άκρη.Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: ζεσταίνουμε το γάλα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να ψηθεί και να πάρει ελαφρό καστανό χρώμα.

Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και συνεχώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 5-6 κ.σ από την μπεσαμέλ στους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ζεματιστούν.

Τους μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι με την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε επάνω στη σβησμένη εστία.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ψάρι.

Δοκιμάζουμε πάλι το αλάτι και γεμίζουμε την προψημένη τάρτα.

Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 15 λεπτά πριν σερβίρουμε την quiche ψαριού, κομμένη σε τρίγωνα.

Α.Τ.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.